PROFIL
Asger Albjerg
forfatter,
fil.dr
Jeg har været højskolelærer i Sverige,
leder af Nordens Institut på Åland
og i det meste af mit arbejdsliv
lektor i dansk ved Helsingfors Universitet.
November
har slæbt sig af sted i seks og tyve dage
af seks
og tredive timer
uden mindste
tegn på at gå over.
Jeg har
badet i terapilys.
Kastet
D-vitaminer i halsen med begge hænder.
Læst
Henrik Nordbrandts digt om årets 16 måneder.
Forfra.
Og
bagfra.
Med
ironi. Med patos. Med fortvivlelse.
Året
har 16 måneder: November
december, januar, februar, marts, april
maj, juni, juli, august, september
oktober, november, november, november, november.
december, januar, februar, marts, april
maj, juni, juli, august, september
oktober, november, november, november, november.
Det
hjælper ikke.
Ingen
ting hjælper.
Andet
end min mors gulerodsmarmelade.
Den er fra den gang, mandler var
en luksus.
Appelsinerne dyre.
Gulerødder pr. definition
økologiske.
Sukker uden rationeringsmærker en
menneskeret.
Og kødmaskinen et nødvendigt
redskab i enhver husholdning.
Gulerodsmarmeladen smager godt på
både rugbrød og franskbrød, og er man helt nede i kælderen og bare kan sukke NOVEMBER! NOVEMBER! NOVEMBER! NOVEMBER!
er en teskefuld lige ud i luften en sikker modgift mod et femte, et sjette, et
syvende og et ottende suk af NOVEMBER!
Gulerodsmarmelade.
2½
kg gulerødder
4
apelsiner
3
citroner
2
kg sukker
2
spiseskefulde mandler.
Gulerødderne
renses og skæres i skiver og koges i vand paa højde med gulerødderne. Apelsiner
og citroner presses for saft, og skallerne koges med.
Naar
gulerødder er møre, køres det hele igennem kødmaskinen og kommes tilbage i
gryden med kogevandet og sukkeret, koges ca 5 min uden laag, derefter
kommes de snittede mandler og saften af apelsiner og citroner i.
Naar
det hele er kogt godt sammen, da 10 min, kommes syltepulver eller
konserveringspulver i (se opskriften paa pulveret) og marmeladen hældes paa
rene glas.
God
held og fornøjelse.
ANNONCE:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar